Steward (Bulaşıkçı) Temini

LALE DANIŞMANLIK  olarak 5 yıldızlı otellere, hastanelere, okullara steward (bulaşıkçı) temin ediyor, temin ettiğimiz personelin kontrolünü düzenli olarak yaparak işletmenizi bu tür düşencelerden kurtararak işlerinize odaklanmanıza yardımcı oluyoruz.
Steward (Bulaşıkçı) tüm mutfakların, set ve set üstü ekipmanların temizliğinden sorumludur.İşletmelerde mutfak ve restorana ait, yiyecek ve içecek departmanında kullanılan malzemelerin temizlik ve yıkamasını genel hijyen kurallarına uygun olarak yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
İşletmede kullanılan tabak, bardak, tencere vb. malzemelerden atıkları temizlemek
Tabak, bardak, çatal, kaşık vb. malzemeleri elde veya bulaşık makinesinde yıkamak
Makinaya sığmayan büyük kazan, tencere vb. malzemeleri elle yıkamak
Yıkanma işlemi biten malzemeleri kontrol ederek çıkmayan lekeleri özel maddeler kullanarak temizlemek,
Yıkanmış ve temizlenmiş malzemeleri kurulayıp raflara ve dolaplara yerleştirmek
Belirlenmiş saatlerde işbaşı yapar.
Daima temiz ve düzenli bir görünümde olmalıdır, belirtilen iş elbisesini giyer.
Çalışma öncesi ve çalışma sonrası mutfağı temizler, bulaşıkhanedeki makineleri temizler ve eksiklerini giderir.
Çöplerin toplanıp dökülmesini yapar.
Kendisine verilen görevi zamanında ve vardiyasının vaktinde yapar.
Çalışırken mutfaktaki hijyen ve güvenlik kurallarına uymak zorundadır.
Satınalma biriminden mutfağa gelecek malzemelerin taşınmasına yardımcı olur.
Mutfak alanında; tabakların, kaşık – çatalların, bardakların ve diğer malzemelerin doğru yerde, istiflenmiş, temiz ve düzenli olmasına uğraşır.
Mutfak tezgah ve dolaplarının, malzeme depolama alanlarının temiz olmasına gayret eder.
Mutfak kapanmadan önce; ertesi güne tezgahlarda bulaşık yemek artıklarını bırakmamak şartı ile tüm kontrollerini yapar.
Kahvaltı veya akşam yemeği açık büfe malzemelerinin taşınmasına yardımcı olur.